PRAKTIJK VOOR PSYCHIATRIE LEIBLUM
Voor (jong)volwassenen

Aanmelden
Voor volwassenen gelden andere regels dan voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.


Voor volwassenen: vanaf 2014 zijn de regels voor verwijzing veranderd. In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen wie u kan en mag verwijzen naar een psychiater om voor vergoeding in aanmerking te komen. Meestal is dat uw huisarts, een bedrijfsarts of medisch specialist. Behandeling bij de psychiater valt bij onze praktijk onder de Specialistische GGZ (SGGZ). De praktijk heeft voor volwassenen vanaf 2020 geen contract afgesloten met CZ . Het is van groot belang dat u bij uw verzekering navraagt of behandeling in onze praktijk wordt vergoed.

Vanaf 1 juni 2009 geldt een identificatieplicht. U moet uw zorgpas en een identiteitsbewijs de eerste keer mee nemen; dezorgnummers en uw BSN nummer zijn wij verplicht te controleren.

U kunt uw gegevens en reden van aanmelding invullenop het aanmeldformulier (zie rechter kader). Voor extra gegevens, indien nodig, zullen wij u een inschrijfformulier en een aantal vragenlijsten toezenden. Aanmelding bij voorkeur via de mail.

Informatie over de vereiste manier van verwijzen kan de huisarts vinden op: www.nhg.org/actueel/nieuws/lhv-en-nhg-overleg-met-zorgverzekeraars-over-verwijzing-naar-ggz

U kunt ook een voorbeeld verwijsbrief voor de huisarts downloaden (zie rechter kader)

De praktijk heeft voor kinderen en jongeren vanaf 2022 alleen nog een contract met de regio Zuid-Oost Utrecht afgesloten. Vanaf 2022 worden er geen nieuwe aanmeldingen voor kinderen meer in behandeling genomen.

Aanmeldformulier

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
 

* verplichte velden

Voorbeeld verwijzing huisarts

Informatie Transitie Jeudgzorg 2015-2016

AVG verklaring 2023
Praktijk voor Psychiatrie Leiblum is AVG Proof

Kwaliteitstatuut 2.0